Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Αυτές τις γιορτινές ημέρες, ακόμη και αν οι φετινές συνθήκες δεν τις ευνοούν επικρατεί πάντα μία συγκεκριμένη αίσθηση: ένα συναίσθημα αρχίζει και μεγαλώνει μέσα μας, ένα συναίσθημα που είναι το γενναιόδωρο άθροισμα πολλών συνιστωσών: αναμνήσεις, βιώματα, εικόνες, πίστη, αισθήσεις και αισθήματα χρόνων πολλών (ή και λίγων).
Τι είναι τα Χριστούγεννα; Τι σημαίνουν για τον ψυχικό μας κόσμο οι γιορτές- και ειδικά αυτές των Χριστουγέννων; 
Για τους περισσότερους οι μέρες αυτές συμβολίζουν την αγάπη, την ελπίδα, την ομόνοια. Ισχυρός και ο συμβολισμός με παραπομπή στην οικογένεια: ένα παιδί γεννιέται, μια νέα αρχή. Κάθε νέα αρχή φέρνει την ελπίδα, κάθε νέο παιδί φέρνει την αγάπη και αν όλα αυτά επενδυθούν με την πίστη, τότε το συναίσθημα που προκύπτει έχει ένα ψυχικό DNA πολύ δυνατό και λέγεται η μαγεία των Χριστουγέννων.
Εμείς στο farmtofork.gr, φέτος βιώνουμε τα πρώτα μας Χριστούγεννα! Εδώ επικρατεί μία γαλήνη λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, το χωράφι παρά τις χειμερινές θερμοκρασίες βγάζει μία ζεστασιά και μόνο στη θέα του και την ατμόσφαιρα έχουν πλαισιώσει πλούσιες και παραδοσιακές μυρωδιές από γιορτινές χριστουγεννιάτικες συνταγές! Ο Δημήτρης μας, διαλέγει από το χωράφι πολλές από τις πρώτες ύλες και αυτοσχεδιάζει, πειράζοντας αλλά πάντα ακολουθώντας τις παραδοσιακές γεύσεις των ημερών. Εμείς τον πιέσαμε λιγάκι, και καταγράψαμε τα βήματα από τις πιο ξεχωριστές του δημιουργίες! Ακολουθήστε τις συνταγές του και συνοδέψτε με φρέσκα λαχανικά και σαλάτα από το κτήμα μας! Καλή σας απόλαυση!

Leave a comment

Εβδομαδιαίο Farmbox!!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε χρήσιμες συμβουλές για το μποστάνι σας από το blog μας! :)

Μετάβαση στο περιεχόμενο