Σούπα με γλυκοπατάτες

Υλικά

 

  • 400γρ. γλυκοπατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές γλυκού βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά μας. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτω τα μυρωδικά της συνταγής μου: αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, κύμινο. Περιχύνω με τον ζωμό των λαχανικών. Ανακατεύουμε και τα βράζουμε  όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρώ από την φωτιά και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της σούπας. Με την βοήθεια του ραβδομπλέντερ, πολτοποιώ πλήρως το μείγμα.

Τελειοποιώ την υφή της σούπας με το βούτυρο.

Σερβίρω με μπολ βαθύ και πασπαλίζω με φρέσκα μυρωδικά αν θέλω, κολοκυθόσπορο και λίγες φέτες κρεμμύδι.

Καλή επιτυχία!

 

Leave a comment

Εβδομαδιαίο Farmbox!!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε χρήσιμες συμβουλές για το μποστάνι σας από το blog μας! :)

Μετάβαση στο περιεχόμενο