Τί γνωρίζετε για τα baby leaves;

Tα νεαρά φρέσκα φύλλα είναι ιδανικά για να ετοιμάζετε με ευκολία πράσινα πιάτα κάθε μέρα, αλλά και για να εντυπωσιάσετε συνδυάζοντάς τα σε σαλάτες για ένα επίσημο μπουφέ ή ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι.Τα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.Αποτελούν συνδυασμό τόνωσης και ευεξίας καθώς έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

Ποια είναι η διατροφική τους αξία;

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία δρουν προστατευτικά ενάντια σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά. Ακόμα βοηθούν το πεπτικό και το σκελετικό μας σύστημα, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και, επειδή περιέχουν αυξημένη ποσότητα φυτικών ινών, εξομαλύνουν τη λειτουργία του εντέρου. Σημαντική παρουσιάζεται να είναι η επίδραση των φυλλωδών λαχανικών και στον μεταβολισμό της χοληστερόλης, ενώ παράλληλα ευνοούν τη διατήρηση της γλυκόζης σε φυσιολογικά επίπεδα, καθυστερώντας την πέψη και την απορρόφηση των υδατανθράκων. Επιπλέον, τα φυλλώδη λαχανικά παρέχουν άφθονες βιταμίνες, και ειδικά φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, καθώς και μέταλλα όπως μαγγάνιο και χρώμιο.

Ποια είναι η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά;

Παρατηρήστε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα την περιεκτικότητα των baby leaves σε θρεπτικά συστατικά:

Συστατικό Περιεκτικότητα
(ανά 100γρ προϊόντος)

Θερμίδες 15 – 30 Kcal
Πρωτεΐνες 1,2 – 2,9 gr
Υδατάνθρακες 2,2 – 3,9 gr
Λιπαρά 0,2 – 0,7 gr
Φυτικές ίνες 0,9 – 2,2 gr
Κάλιο 160 – 370 mg
Νάτριο 5 – 9 mg
Βιταμίνη C 10– 28 mg
Φολικό οξύ 40 – 200 mg

Η περιεκτικότητα σε όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά είναι η βέλτιστη όταν τα λαχανικά καταναλώνονται φρέσκα και ωμά.

Πώς καλλιεργούνται τα baby leaves;

Τα Baby Φύλλα σπέρνονται μηχανικά σε υψηλές πυκνότητες και συγκομίζονται μηχανικά στο ιδανικό στάδιο ανάπτυξης τους.Η καλλιέργεια είναι πλήρως ελεγχόμενη σε όλα της τα στάδια: επιλογή των παραδοσιακών σπόρων, προετοιμασία αγρού, συνθήκες σποράς, άρδευση, καλλιεργητικές φροντίδες, συνθήκες ανάπτυξης των φυτών, συγκομιδή, συσκευασία και αποστολή στους πελάτες.

H συγκομιδή τους πραγματοποιείται με ειδικό ερπυστριοφόρο μηχάνημα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή κοπή, η ποιότητα και η φρεσκάδα των προϊόντων.

Δεν χρησιμοποιούνται χημικά ή βιολογικά λιπάσματα, αλλά ούτε και φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Τα baby leaves μετά την συγκομιδή τους, παραδίδονται στους καταναλωτές τους άμεσα εντός λίγων ωρών.

Εβδομαδιαίο Farmbox!!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε χρήσιμες συμβουλές για το μποστάνι σας από το blog μας! :)

Μετάβαση στο περιεχόμενο