Πώς να διατηρείς φρέσκια την σαλάτα στο ψυγείο;

 

Γιατί να διατηρήσεις φρέσκια την σαλάτα σου;

Εμείς απολαμβάνουμε την φρεσκάδα και την μυρωδιά και την γεύση της φύσης επί τόπο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Εννοείται θα ήταν χαρά μας και ιδανικά θα θέλαμε να σε υποδεχτούμε κοντά μας, στο χωράφι και στην φάρμα μας. Ωστόσο πολλές φορές οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οπότε έπρεπε να σκεφτούμε κάτι εναλλακτικό. Στόχος μας στο farmtofork.gr είναι να απολαμβάνεις την σαλάτα σου άμεσα από το χωράφι μας, γιαυτό και την φέρνουμε αυθημερόν μετά το κόψιμό της στην πόρτα σου! Ωστόσο επειδή πάλι οι απαιτήσεις της καθημερινότητας σου, μπορεί να μην σου επιτρέψουν να καταναλώσεις άμεσα τα φρέσκα λαχανικά σου, σου ετοιμάσαμε tips για να τα διατηρείς ολόφρεσκα στο ψυγείο σου!

Aπό τα δυσκολότερα tasks στο εσωτερικό ενός ψυγείου, είναι η διατήρηση της σαλάτας στην ίδια φρεσκάδα για πολλές ημέρες. Κάτι που θεωρείται από εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο, καθώς τις περισσότερες φορές θα αρχίσει να γεμίζει με υγρασία, να μαλακώνει και να μετατρέπεται σε κάτι άλλο, σαφώς πιο άσχημο από αυτό που περίμενες – ειδικά στην περίπτωση των φυλλωδών πράσινων λαχανικών. Υπάρχουν όμως λύσεις…

Διάβασε εδώ για το ”πόσο φρέσκια είναι η σαλάτα σου και τί σου προσφέρει;

Με ποιους τρόπους θα κρατήσεις φρέσκα τα λαχανικά σου στο ψυγείο;

Μέθοδος 1η

Αρχικά, οφείλεις να βγάλεις αμέσως από τη σακούλα τη σαλάτα  και να πλύνεις-κόψεις μόνος σου τα λαχανικά. Έπειτα, τοποθέτησέ τα σε μία σχάρα, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ποσότητα νερού και έπειτα αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Ιδανικά, η σαλάτα πρέπει να τυλιχτεί με μία πετσέτα, καθώς αυτή θα εμποδίσει την υπερβολική υγρασία και θα λειτουργήσει ως “σφουγγάρι” για τα λαχανικά, διατηρώντας τα φρέσκα για αρκετές ημέρες. Κάτι αντίστοιχο μπορείς να κάνεις και με χαρτί κουζίνας, απλά φρόντισε να το αλλάζεις κάθε φορά που τείνει να γίνει υγρό.

Μέθοδος 2η

Η δεύτερη μέθοδος συντήρησης της σαλάτας μοιάζει αρκετά με την προηγούμενη. Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τα λαχανικά, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα δοχείο ή ακόμη καλύτερα σε τάπερ, τοποθετώντας στο επάνω και το κάτω μέρος δύο φύλλα απορροφητικού χαρτιού.

Τέλος, χρειάζεται να δώσεις προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες. Η προσθήκη λαδιού, ξιδιού ή λεμονιού μαλακώνει σε μεγάλο βαθμό τα λαχανικά, συνεπώς η ιδανικότερη λύση είναι να προστεθούν αυτά λίγο πριν καταναλωθεί η σαλάτα και όχι πριν από την αποθήκευσή της.

Η λύση του βάζου..φρέσκια και λειτουργική!

Για όσους δεν προλαβαίνουν να απολαύσουν ένα πλήρες γεύμα από το σπίτι, η λύση βρίσκεται στο βάζο. Μπορείτε να φτιάξετε κάθε λογής σαλάτα με άπειρους συνδυασμούς τροφίμων, τα οποία μπορείτε εύκολα να κουβαλάτε μέσα την τσάντα και έτσι να απολαμβάνετε το φαγητό σας σε κάθε χώρο, στο γραφείο, στο δρόμο, στο πάρκο, στην παραλία.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε τις γεύσεις που ταιριάζουν στο δικό σας «γευστικό γούστο» και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην κουζίνα! Το βάζο θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια και μπορεί να γίνει η «φόρμουλα» κάθε γεύματος από το πρωί έως το βράδυ. Διατηρεί την φρεσκάδα των λαχανικών σας, βοηθάει τις ρουτίνες της διατροφής σας και διευκολύνει την καθημερινότητά σας!

Σας περιμένουμε στην φάρμα μας καθημερινά, να διαλέξετε και να κόψετε επί τόπου τα σαλατικά σας, να προμηθευτείτε τα αυγά σας και όλα τα χειροποίητα μας προϊόντα από τον σεφ μας, Δημήτρη Χατζηδημητρίου.

Leave a comment

Εβδομαδιαίο Farmbox!!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε χρήσιμες συμβουλές για το μποστάνι σας από το blog μας! :)

Μετάβαση στο περιεχόμενο