Μέθοδοι Καλλιέργειας στην φάρμα μας.

Φυσική Καλλιέργεια

H φυσική καλλιέργεια δεν χρησιμοποιεί χημικά ή βιολογικά λιπάσματα, παρά μόνο λειτουργεί με τους φυσικούς μηχανισμούς της γης. Ουσιαστικά τρέφουμε τους φυσικούς οργανισμούς δηλαδή τους μικροοργανισμούς του εδάφους (βακτήρια, έντομα, πρωτόζωα, μύκητες κ.α ) και εκείνοι τροφοδοτούν το χώμα με πλούσια φυσικά συστατικά. Έτσι οι καρποί απορροφούν τα μέγιστα συστατικά της φύσης είναι πεντανόστιμοι και υγιεινοί.

Καταπολέμηση Ζιζανίων

Στην συμβατική καλλιέργεια χρησιμοποιούνται χημικά για την καταπολέμηση των ζιζανίων πριν την σπορά. Αυτό καταστρέφει την γη και μακροπρόθεσμα προκαλεί ερημοποίησή της. Παράλληλα οι σπόροι που αναπτύσσονται σε αυτό το  έδαφος είναι επιβλαβής για την υγεία μας. Εμείς προστατεύουμε τις καλλιέργειες μας από τα ζιζάνια, χειροκίνητα. Δεν χρησιμοποιούμε ζιζανιοκτόνα και οποιοδήποτε άλλο χημικό συστατικό.

Χρήση Παραδοσιακών Σπόρων

Χρησιμοποιούμε σπόρους από φυσική διαστάυρωση και όχι GMO σπόρους. Οι φυσικοί σπόροι προέρχονται από ανοιχτή επικονίαση προσφέροντας τα μέγιστα και βέλτιστα χαρακτηριστικά στο σπόρου. Από τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους (GMO) δημιουργούνται ανθεκτικά βακτήρια που ενδέχεται να συσσωρεύονται στον οργανισμό και να προκαλούν αλλεργίες, ασθένειες μέχρι και καρκίνο. Επίσης προκαλείται εξάλειψη σε είδη εντόμων και φυτών, αλλά και διάφορα άλλα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.

Μέθοδος Σποράς

Σπέρνουμε παντού χωρίς κενά, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για την γη και την ευημέρια των μικροοργανισμών, αποφεύγοντας παράλληλα την νέκρωση της γης. Με αυτήν την μέθοδο εξοικονομούμε επίσης και χωρητικότητα εδάφους, γεγονός πολύ ουσιαστικό στην εποχή μας, καθώς αποτρέπει φαινόμενα καταστροφής περαιτέρω φυσικών τοπίων για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών σε καλλιέργεια.

Εξοικονόμηση Πόρων

Λόγω της καλυπτικότητας της σποράς στο έδαφος εξασφαλίζουμε εξοικονόμηση του νερού κατά 5 τουλάχιστον φορές. Δεν χρησιμοποιούμε μηχανήματα καλλιέργειας που καταναλώνουν ενέργεια (πλατφόρμες, καλλιεργητές κα). Παράλληλα, η μικρή μας απόσταση από την πόλη (<50χλμ) μας εξασφαλίζει την άμεση, μη κοστοβόρα ενεργειακά αλλά και χρονοβόρα διάθεση των προιόντων μας στους πελάτες μας.

Leave a comment

Εβδομαδιαίο Farmbox!!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε χρήσιμες συμβουλές για το μποστάνι σας από το blog μας! :)

Μετάβαση στο περιεχόμενο